Reportaže, komentari i rasprava
opinioiuris
Što je Opinio Iuris?
Spin off blogs
Ockhamova britva
Logika i argumentacija
Opinioiuris RSS Feed
Klikni za RSS feed ovog bloga
Što je RSS?
SENSE Tribunal
Nema zapisa.
IWPR Tribunal update
Nema zapisa.
ASIL Insights News
Nema zapisa.
Ius Cogens - C&T
Nema zapisa.
New York Times
Nema zapisa.
EinNews Croatia
Nema zapisa.
Featured book


Zahtjevanje odgovornosti za povredu ljudskih prava danas je glasnije nego ikad. Ova knjiga istražuje trenutni razvoj u progonu povreda ljudskih prava na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Stručnjaci iz nekoliko zemalja raspravljaju relevantne teme, opisuju praksu i analiziraju probleme u ovoj novoj grani prava. Čitatelju nude uravnoteženu sliku pokušaja u svijetu da se glavni odgovorni poput Pinocheta ili Rumsfelda i oni manje poznati privedu pravdi.Networks
Blog statistics

korisnika online
Brojač posjeta
104472
Test
Nema zapisa.
Blog - lipanj 2006
ponedjeljak, lipanj 19, 2006
Reuters prenosi kako je povodom izvještaja Glavnog tužitelja Luisa Morena Ocampa UN-ovom Vijeću sigurnosti o istrazi ICC-ja u Darfuru sudanski ministar pravosuđa izjavio:  "Ako su ovdje kako bi razgovarali o napretku u suđenjima ili ulozi nacionalnog pravosuđa onda smo spremni ponuditi im bilo kakve informacije no ako su ovdje zbog istraga onda....nemaju nadležnost." Izjavio je i kako su "logistički razlozi" odgovorni za zastoj u procesuiranju ratnih zločina pred sudanskim sudovima.
Pročitajte članak


ICC temeljem Rimskog statuta preuzima nadležnost kad je država članica "unable or unwilling to prosecute". Za izdašno dokumentirane zločine (i potencijalni novi slučaj genocida) u Sudanu netko treba odgovarati. Sudansko pravosuđe do sada nije pokazalo da ima kapaciteta i volje ozbiljno se uhvatiti u koštac sa ratnim kriminalom.

Sudan: Tko će odgovarati za zločine? (AI)
opinioiuris @ 17:07 |Komentiraj | Komentari: 0
 
Index.hr
Nema zapisa.