Reportaže, komentari i rasprava
opinioiuris
Što je Opinio Iuris?
Spin off blogs
Ockhamova britva
Logika i argumentacija
Opinioiuris RSS Feed
Klikni za RSS feed ovog bloga
Što je RSS?
SENSE Tribunal
Nema zapisa.
IWPR Tribunal update
Nema zapisa.
ASIL Insights News
Nema zapisa.
Ius Cogens - C&T
Nema zapisa.
New York Times
Nema zapisa.
EinNews Croatia
Nema zapisa.
Featured book


Zahtjevanje odgovornosti za povredu ljudskih prava danas je glasnije nego ikad. Ova knjiga istražuje trenutni razvoj u progonu povreda ljudskih prava na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Stručnjaci iz nekoliko zemalja raspravljaju relevantne teme, opisuju praksu i analiziraju probleme u ovoj novoj grani prava. Čitatelju nude uravnoteženu sliku pokušaja u svijetu da se glavni odgovorni poput Pinocheta ili Rumsfelda i oni manje poznati privedu pravdi.Networks
Blog statistics

korisnika online
Brojač posjeta
103369
Test
Nema zapisa.
Blog
subota, ožujak 11, 2006
Slobodan Milošević, bivši predsjednik današnje SiCG koji je pred MKSJ bio optužen za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti u Bosni, Hrvatskoj i na Kosovu, pronađen je mrtav u svojoj ćeliji u Hagu danas ujutro. Uzrok smrti nije objavljen no Miloševićev odvjetnik je za BBC izjavio da ne vjeruje da je bivši predsjednik počinio samoubojstvo.


Krtičari međunarodnog kaznenog sudovanja će zasigurno primjetiti da smo danas već mogli imati presudu protiv Miloševića da je suđenje napredovalo brže. Zastupnici "tvrdog pristupa", koji trenutno primjenjuje posebni Visoki irački tribunal, a koji ne dozvoljava optuženicima zlouporabu postupka i spriječava ih u namjeri da postanu glavne zvijezde vlastitih suđenja će zasigurno ustvrditi da je ICTY žrtvama sukoba u Jugoslaviji napravio medvjeđu uslugu dopuštajući Miloševiću da odugovlači postupak i sam vodi svoju obranu.

Ipak, treba imati na umu da ukoliko kazneni postupak ima za cilj promociju tranzicijske pravde, mora ga se doživljavati kao pravednog. Potrebno je naći pravu mjeru između ekspeditivnosti i osiguranja prava obrane.

Lessons for prosecutors of war crimes trials

opinioiuris @ 15:53 |Komentiraj | Komentari: 0
 
Index.hr
Nema zapisa.