Reportaže, komentari i rasprava
opinioiuris
Što je Opinio Iuris?
Spin off blogs
Ockhamova britva
Logika i argumentacija
Opinioiuris RSS Feed
Klikni za RSS feed ovog bloga
Što je RSS?
SENSE Tribunal
Nema zapisa.
IWPR Tribunal update
Nema zapisa.
ASIL Insights News
Nema zapisa.
Ius Cogens - C&T
Nema zapisa.
New York Times
Nema zapisa.
EinNews Croatia
Nema zapisa.
Featured book


Zahtjevanje odgovornosti za povredu ljudskih prava danas je glasnije nego ikad. Ova knjiga istražuje trenutni razvoj u progonu povreda ljudskih prava na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Stručnjaci iz nekoliko zemalja raspravljaju relevantne teme, opisuju praksu i analiziraju probleme u ovoj novoj grani prava. Čitatelju nude uravnoteženu sliku pokušaja u svijetu da se glavni odgovorni poput Pinocheta ili Rumsfelda i oni manje poznati privedu pravdi.Networks
Blog statistics

korisnika online
Brojač posjeta
103369
Test
Nema zapisa.
Blog
ponedjeljak, rujan 18, 2006
I tužiteljstvo i obrana su povukli svoje žalbe na presudu raspravnog vijeća u slučaju Pavla Strugara, bivšeg generala JNA optuženog za zločine na području Dubrovnika 1991. pred ICTY.

Tužiteljstvo je svoje povlačenje utemeljilo na "posebnim humanitarnim okolnostima vezanim uz Pavla Strugara, posebice njegovu uznapredovalu dob, slabo zdravstveno i opće stanje". Odmah je uslijedilo i povlačanje žalbe obrane.

31. siječnja 2005. Strugar je proglašen krivim i osuđen na 8 godina za napade na civile; uništenje ili namjerno oštećenje prostora namijenjenih religiji, humanitarnoj djelatnosti i obrazovanju, znanosti i umjetnosti, povijesnim spomenicima i djelima znanosti i umjetnosti, a sve u okviru napada JNA na Dubrovnik 1991. Prema presudi, Strugar je imao kako pravnu tako i efektivnu kontrolu nad snagama JNA koje su obavljale operacije na dubrovačkom području, što ga čini zapovjedno odgovornim za njihova zlodjela.

Tekst odluke tribunala
opinioiuris @ 00:09 |Komentiraj | Komentari: 0
 
Index.hr
Nema zapisa.